Peticija za zabranu rada kladionica u blizini škola upućena parlamentu RS

29.03.2024. - Aktuelno

Gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima predao je Narodnoj skupštini Republike Srpske inicijativu i peticiju za zabranu rada kockarnica i kladionica u blizini škola, koju je potpisalo više od 5.000 građana.

“Ovo je društveno humana akcija i odgovorna inicijativa. Suština je da zaštimo naše mlade ljude, generalno sve građane, prije svega od najvećeg poroka – kocke. Šaljemo jasnu poruku da je kocka bolest, zavist, porok, a nikakva razonoda i zabava”, kazao je Stanivuković uz zahvalnost svima, koji su se pridružili ovoj inicijative Banjauke.

Prema njegovim riječima, za samo sedam dana sakupljeno je više od 5.000 potpisa građana, čime su stečeni preduslovi da se o ovom pitanju razgovara u Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

“Ulažemo u svu potrebnu infrastrukturu u našem gradu, ali želimo i da mijenjamo duh i navike ako nisu dobre”, zaključio je Stanivuković.

Savjetnica gradonačelnika za pravna pitanja, Vedrana Prole kazala je da su danas predali peticiju, koju je potpisalo 5.060 građana i Nacrt Zakona o dopuni Zakona o igrama na sreću odnosno članu 11, koji bi propisivao da se privredna društva koja se bave priređivanjem igara na sreću udaljavaju iz kruga škola od 500 metara radijalno.

“Ono što je bitno naglasiti jeste da smo ispoštovali svu proceduru u skladu sa Zakonom o referendumu i građanskoj inicijativi, odnosno prethodno smo najavili sakupljanje potpisa Narodnoj skupštini Republike Srpske, te prijavili prikupljanje potpisa resornom ministarstvu”, kazala je Prole, ističući da se nada da će ova inicijativa dobiti podršku poslanika, a kako je dodala je ovo borba za našu djecu koja treba da bude zajednička.

Izvor: Nezavisne