Neće biti obustave gasa od 1. januara

29.12.2023. - Aktuelno

Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH /FBiH/ Vedran Lakić rekao je danas da neće biti obustave isporuke gasa za područje FBiH od 1. januara naredne godine, uz pomoć vlada Republike Srpske i FBiH.

Responsive image

Lakić je, nakon sjednice Vlade FBiH na kojoj je razmatrana trenutna situacija za snabdijevanje gasom, naveo da se uz pomoć vlada Republike Srpske i FBiH došlo do dogovora da neće biti obustave isporuke gasa, saopšteno je iz Vlade FBiH.

“U obavezi smo početkom naredne godine napraviti zajednički sastanak dva entitetska ministra energetike i dva direktora preduzeća da dogovorimo dalje korake”, rekao je Lakić.

Lakić je dodao da su, osim njega i ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića, u rješavanju problema sa isporukom gasa za područje FBiH učestvovali premijeri Republike Srpske Radovan Višković i FBiH Nermin Nikšić.

Direktor “Sarajevo-gasa” Istočno Sarajevo Nedeljko Elek ranije danas izjavio je Srni da će Sarajevo od 1. januara ostati bez prirodnog gasa jer nije potpisan ugovor sa sarajevskom firmom “Energoinvest” o isporuci ovog energenta.

Izvor: Bl portal