“Poresko uvjerenje” za bržu i lakšu provjeru stanja obaveza

18.06.2023. - Aktuelno

Poreska uprava Republike Srpske pustila je u funkciju novu elektronsku uslugu “Poresko uvjerenje”, putem koje obveznici na jednostavan i brz način mogu provjeriti stanje svojih poreskih obaveza, rekao je direktor Uprave Goran Maričić.

Maričić je pojasnio da je ova nova usluga, u okviru sistema “e-Usluge” Poreske uprave Srpske, omogućena za sve kategorije poreskih obveznika – fizička i pravna lica, te za preduzetnike, saopšteno je iz ove uprave.

“Poreske uprava poziva poreske obveznike da koriste ovu novu mogućnost koja je za njih kreirana u okviru elektronskih usluga, te da na brz i jednostavan način dođu do potrebnih informacija iz poreskih evidencija i da uštede vrijeme potrebno za dolazak u prostorije Uprave”, rekao je Maričić.

On je naveo i da je Poreska uprava započela i medijsku kampanju “Јednostavno i bez čekanja”, putem koje će javnosti biti predstavljene prednosti i značaj usluge “Poresko uvjerenje” za sve poreske obveznike.

“Kampanja se realizuje na više elektronskih i štampanih medija, te internet portala, sa ciljem da što više poreskih obveznika bude informisano i počne da koristi ovu uslugu, ali i druge funkcionalnosti iz sistema elektronskih usluga Poreske uprave, koje su im od ranije na raspolaganju”, rekao je Maričić.

On je napomenuo da je uvođenje nove elektronske usluge nastavak aktivnosti Poreske uprave na modernizaciji poslovanja sa samo jednim ciljem, da se poreskim obveznicima što je moguće više olakša, ubrza i pojednostavi izvršavanje njihovih poreskih obaveza, te da će se tim ciljem Uprava voditi i ubuduće.

Izvor:ATV