Na kuću političara iz BiH bačen molotovljev koktel

26.01.2024. - Aktuelno

Za sada nepoznata osoba sinoć je na porodičnu kuću političara iz Kalesije Admira Karića bacila molotovljev koktel.

Responsive image

Na objektu odbornika iz pomenutog grada je pričinjena materijalna šteta, povrijeđenih nije bilo, a policija istražuje cijeli slučaj.

U razgovoru za “Kliks” ispričao je šta se sinoć dogodilo.

“Oko 21 sat sam čuo jak i netipičan udarac u kuću koji je djelovao i kao eksplozija. Nakon što sam prišao prozoru vidio sam plamen, pomislivši da gori kuća od komšije. Međutim, ispostavilo se da je u pitanju moja kuća, veoma brzo sam izašao vani te sam počeo gasiti vatru. Nakon gašenja plamena sam pronašao flašu koja se istopila sa metalnim čepom i fitiljem, odnosno molotovljev koktel”, kazao je Karić.

Njegova pretpostavka je da je zapravo osoba koja je bacila molotovljev koktel željela da zapali unutrašnjost kuće, ali do toga nije došlo. Ističe i da se u vrijeme napada na objekat u kući nalazilo njegovo dvoje maloljetne djece.

“Odbornik sam NiP-a u Kalesiji, aktivan sam prilično i moguće je da sam nekome stao na žulj. Ne želim nikoga optužiti, ali mogu reći da ovo nije bilo slučajno. Moguće je da je politički motivisano”, ističe Karić, navodeći da u posljednje vrijeme nije imao bilo kakve sukobe.

Na mjestu događaja pored vatrogasaca sinoć su bili prisutni i pripadnici policije koji su obavili uviđaj.

“Sinoć oko 21 sat PU/PS Kalesija zaprimila je prijavu da je u mjestu Dubnica, opština Kalesija, od strane nepoznate osobe, bačena zapaljiva materija na porodičnu kuću vlasnika A.K, kojom prilikom je nastupila materijalna šteta”, naveli su za “Kliks” iz Uprave policije MUP-a TK.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj su izvršili policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Kalesija, koji preduzimaju daljnje mjere i radnje na dokumentovanju i rasvjetljavanju krivičnog djela paljevina.

Izvor: Bl portal