Počinje „Talent kamp“ na Jahorini

06.06.2022.

„Talent kamp 2022“, koji počinje sutra na Jahorini, do srijede, 8. juna, okupiće 350 učenika – pobjednika školskih i republičkih takmičenja iz svih krajeva Republike Republike, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture, koje organizuje manifestaciju.

Projekat „Talent kamp 2022“ obuhvata učenike od trećeg do devetog razreda i srednjoškolce koji su pobjednici takmičenja koja se održavaju tokom cijele školske godine u skladu sa nastavnim planom Ministarstva prosvjete i kulture.

Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić rekla je da je cilj kampa promocija mladih talenata Srpske, a doprinijeće i popularizaciji učenja i kreiranja ambijenta u kojem se učenje i trud nagrađuju i prepoznaju od društva.

„Osnovci i srednjoškolci imaće priliku da, predvođeni eminentnim stručnjacima iz Republike Srpske i Srbije, steknu nova iskustva i znanja kroz edukacije i upoznavanje predavača koji će im kroz primjer sopstvenog uspjeha dati još veću motivaciju da nastave sa razvojem svojih talenata i postizanjem odličnih rezultata“, navela je Trivićeva, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Trivićeva je napomenula da Ministarstvo prosvjete i kulture prepoznaje, njeguje i nagrađuje talentovanu djecu, koja predstavljaju veliki potencijal za bolju budućnost Srpske, što je u direktnoj vezi sa sprovođenjem ciljeva iz Strategije razvoja predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja Republike Srpske za period 2022-2030. godine.

Bogat edukativno-zabavni program kampa obuhvata zanimljiva predavanja i radionice iz različitih oblasti: književnosti, umjetnosti, informaciono-komunikacionih tehnologija, sporta, prirodnih nauka, kao i takmičenja, a za sve učesnike kampa planirana je dodjela diploma /medalja/.

Kamp organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom i Inovacionim centrom Banjaluka, pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Željke Cvijanović.

Svečano otvaranje prvog „Talent kampa“ planirano je za sutra u 18.00 časova u hotelu „Termag“, a izjave za medije predviđene su za 17.45 časova.

Medijskim ekipama biće obezbijeđen pres-centar u hotelu „Termag“ za kontinuirano izvještavanje sa „Talent kampa“.

Izvor:palelive.com/Foto: Fb