Dobojlija osuđen na četiri i po godine zatvora

21.03.2024. - Aktuelno

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Okružnog suda u Doboju kojom je Zoran Mlađenović (53) iz Doboja osuđen na 4 godine i 6 mjeseci zatvora jer je pijan, sa oko 2,70 promila alkohola u krvi, udario automobilom i usmrtio pješaka Nenada P. (61) iz Dervente čije je tijelo potom pregazio.

On je proglašen krivim za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, a osim zatvorske kazne, izrečena mu je i kazna oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od 4 godine.

U izrečenu kaznu sud je optuženom uračunao i vrijeme koje je proveo u pritvoru, a u presudi je navedeno da će mu se trajanje mjere oduzimanja vozačke dozvole računati nakon pravosnažnosti presude, a vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora neće se uračunavati u tu zabranu.

Prema presudi, nesreća se desila 5. januara 2019. godine poslije ponoći na putu Modran – Johovac. Mlađenović je bio za volanom ”opel korse” i išao je prema Johovcu sa 2,70 promila alkohola u krvi usljed čega je bio nesposoban za bejzbjednu vožnju.

Dolaskom u blizinu porodičnih kuća D.A. i I.Ć nije obratio pažnju na pješaka N.P. koji se kretao desnom stranom kolovoza, usljed čega ga je udario prednjim središnjim dijelom poklopca motora na udaljenosti od 70cm od desne ivice kolovoza. Tijelo pješaka je od udarca nabačeno na na prednje vjetrobransko staklo vozila, a nakon toga je palo na prednju stranu vozila i kolovoz, tako da je vozilo prednjim točkovima prešlo preko njegovog tijela i zaustavilo se dok je tijelo stradalog ostalo gornjom polovinom ispod vozila iza prednjeg lijevog točka.

“Oštećeni N.P. je strada na licu mjesta, usljed ugušenja zbog pritiska na grudni koš i trbuh”, navodi se u presudi.

Izvor: Srpska info