U što većem broju izaći na referendum, pokretači će osjetiti volju naroda

08.02.2023. - Aktuelno

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović, povodom današnje odluke skupštinske većine o pokretanju procesa njegovog opoziva, pozvao je narod da u što većem broju izađe na referendum 19. marta i iskaže svoju volju.

“Kada opoziv ne uspije, uzeću zastave Republike Srpske, grada Bijeljina i SDS-a i zajedno sa narodom pješke ići od Bijeljine kroz Brčko, Šamac, Modriču, Doboj i druge opštine ka Banjaluci”, naveo je Petrović u saopštenju.

Petrović je rekao da mu je narod 2020. godine ukazao povjerenje da vodi Bijeljinu u naredne četiri godine i da će oni koji su pokrenuli opoziv “osjetiti volju naroda 19. marta”.

On smatra da je licemjerno to što pokretači procedure nisu saopštili javnosti “na koji će način snositi odgovornost kada opoziv ne prođe”.

“Niko nije rekao da li će se, kada opoziv ne prođe, odreći svojih funkcija”, poručuje Petrović.

Skupština grada Bijeljina pokrenula je danas opoziv gradonačelnika LJubiše Petrovića usvojivši inicijativu 25 odbornika.

Opoziv je pokrenut jer nije obezbijedio izvršavanje zakona i drugih propisa i opštih akata, ne sprovodi skupštinske odluke i strateška razvojna dokumenta i zato što Skupštini grada nije podnio izvještaj o radu, navedeno je u materijalu za sjednicu.

Izvor:SRNA/Foto:Bijeljina.com, Aleksandar Golić