Gusta magla smanjuje vidljivost na putu, a na ovim dionicama povećana je opasnost od odrona

31.12.2023. - Aktuelno

Gusta magla jutros smanjuje vidljivost na putevima u kotlinama i uz riječne tokove, na pojedinim dionicama na svega dvadesetak metara, a vozačima se savjetuje da budu oprezni i zbog povećane opasnosti od odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Responsive image

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj će se odvijti usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Saobraćaj je zbog odrona potpuno obustavljen na regionalnom putu dionica Vodice-Gornji Podgradci.

Radovi se izvode na dionicama magistralnog puta Johovac-Rudanka i Rudanka-Doboj, kao i na dijelu regionalnog puta Stanari-Rudanka u mjestu Ljeskove vode, gdje je saobraćaj usporen za putnička vozila, a teretna se preusmjeravaju preko Jelaha.

U toku je sanacija klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog čega je izmjenjen režim u saobraćaju, a izmjene u saobraćaju su i na dionici magistralnog puta Aleksandrovac-Aleksandrovac (auto-put) zbog rekonstrukcije kolovoza.

U toku su radovi na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zatim na magistralnim putevima na području Han Pijeska, od Han Pijeska do Sokoca, te na pravcima Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini-Šćepan Polje i Prijedor-Koprivna.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Izmjene u odvijanju saobraćaja su i na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, gdje se aktiviralo klizište, dok je zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima obustavljen saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju zbog radova su i na regionalnom putu Rača-Vršani, Prijedor-Stara Rijeka na granici sa FBiH, Stari Ugljevik-Glavičice, kao i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

U Federaciji BiH odroni su učestali na putnim pravcima Turbe-Karanovac, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i preko prevoja Rostovo na putu Novi Travnik-Bugojno i Makljen na putnom pravcu Prozor-Gornji Vakuf-Uskoplje.

Radovi se izvode na magistralnom putu Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka.

Zbog Nove godine danas od 12.00 do 3. januara do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji FBiH.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema zadržavanja.

Izvor: Srpska info