Građani Bora se opraštaju od male Danke

04.04.2024. - Aktuelno

Građani Bora od danas popodne okupljaju se spontano u centru grada, gdje na platou ispred Doma kulture pale svijeće, ostavljaju cvijeće i igračke.

Ministar policije Bratislav Gašić saopštio je građanima ono čega su se najviše pribojavali posljednjih deset dana – dvogodišnja Danka Ilić iz Bora je mrtva.

Građani Bora su poslije konferencije za medije ministra Gašića, na kojoj je iznio detalje o nestanku i smrti djevojčice, kao i o osumnjičenima, spontano počeli da pristižu u centar grada i opraštaju se od djeteta koje je tražila cijela Srbija, prenosi N1.

Na platou ispred Doma kulture Borani su ostavili cvijeće, balone, plišane igračke i zapalili svijeće za ubijenu djevojčicu.

Danka Ilić (2) je nestala 26. marta ispred kuće u naselju Banjsko Polje kod Bora. Istog dana započela je potraga za njom u kojoj je učestvovao veliki broj pripadnika policije, Gorske službe spasavanja, ali i građana.

Snimak iz Beča na trenutak je dao nadu da je djevojčica živa i da se tamo nalazi, ali je u četvrtak ujutro stigla vijest da je ona mrtva.

Za smrt su osumnjičena dvojica radnika borskog Vodovoda, a tijelo još nije pronađeno i potraga je u toku.

Izvor: Bl portal / Foto: Informer