Banjalučko tužilaštvo traži produženje pritvora Stefanu Glaviću

07.02.2024. - Aktuelno

Banjalučko tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora Stefanu Glaviću (28) zvanom Glava iz Banjaluke zbog sumnje da je pokušao ubiti sugrađanina Dejana Višekrunu, saznaje Srpskainfo.

glavic

Pokušaj ubistva dogodio se 9. januara ove godine oko jedan čas poslije ponoći u Ljubačevu kod Banjaluke.

Glavić je nakon kraće svađe ispalio više hitaca prema Višekruni iz pištolja marke “CZ” 999 “Scorpion”.

Višekruna je pogođen sa dva hica u grudi i lijevu nadlakticu, a nakon ranjavanja uz obilno krvarenje je pao na zemlju.

Glavić je nakon svega pozvao policiji i rekao da je ubio komšiju.

Glavić i Višekruna su 8. januara uveče došli kod zajedničkog prijateljana slavu. Dok su bili u kući, između njih nije bilo nikakvih tenizija i normalno su komunicirali.

“Višekruna je prvi došao na slavu oko 21 čas i pio je rakiju, ali nije bio pijan. Oko ponoći je na slavu došao i Glavić koji je bio u prilično pijanom stanju, ali između njih nije bilo sukoba. Svi su se šalili i družili”, ispričao je ranije za Srpskainfo izvor upućen u istragu.

Dodao je da je oko jedan čas iza ponoći Višekruna ustao i pozdravio se i rekao da ide kući. Odmah iza njega ustao je i Glavić i rekao da ide i on pošto je umoran.

“Njih dvojica su pozdravili i zagrljeni izašli iz kuće, zbog čega niko nije mogao ni pretpostaviti da bi se mogao desiti neki problem. Međutim, samo desetak minuta kasnije začula se galama, ali i pucnjava”, pojašnjava sagovornik Srpskainfo.

Svjedoci tvrde da su ih vidjeli kako se naguravaju na putu i da je u jednom trenutku Višekruna rekao “Pucaj, pucaj“. Njihov sukob je pokušala rastaviti Stefanova majka, ali je pala dok je ih je razdvajala.

“Tada je Stefan podigao pištolj i u pravcu Dejana ispalio dva hica, dok se čulo da neko od svjedoka govori “Ne, ne pucaj“. Jedan od očevidaca je pritrčao i uhvatio Stefana za ruku, a on je tom prilikom u vazduh ispalio pet ili šest hitaca, a zatim je pištolj bacio u snijeg”, rekao je pomenuti izvor.

Nakon što ga je pogodio sa dva hica, Višekruna je pao na zemlju i ležao u lokvi krvi.

Prisutni koji su se tu zatekli,među kojima je bio i Stefanov otac, pokušali su pomoći povrijeđenom mladiću i stavili su ga u vozilo i odvezli u Hitnu.

Stefanova majka je tokom saslušanja u policiji tvrdila da je on htio da zagrli Dejana da se pomire, ali da je Višekruna rekao da to mogu riješiti samo tučom.

Izvor: Srpskainfo / Autor: Nikola Morača