Pritvor za majku iz Zemuna

11.01.2024. - Aktuelno

U prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, danas je u prisustvu branioca, saslušana E.B. zbog sumnje da je 25.11.2023 godine, u Zemunu izvršila četiri krivična djela u vezi sa zapuštanjem i zlostavljanjem maloljetnog lica i njoj je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

zatvor

Riječ je o krivičnim djelima iz odredbe člana 193 stav 1 Krivičnog zakonika u vezi sa krivičnim djelom Kršenje porodičnih obaveza iz odredbe člana 196 stav 1 Krivičnog zakonika, saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo. 

Kako se navodi, 25.11.2023. godine došlo je do požara u neuslovnom objektu koji je korišćen za stanovanje, a u kome su se u trenutku izbijanja požara sama nalazila njena četiri djeteta starosti od tri do šest godina.

O njima je brigu, nakon požara, preuzeo Centar za socijalni rad Odeljenje Zemun, s obzirom da su roditelji djece bili nedostupni državnim organima. 

Osumnjičena je iskoristila svoje zakonsko pravo i u ovoj fazi postupka se branila ćutanjem, a Treći osnovni sud u Beogradu je na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, prema istoj odredio pritvor u trajanju od 30 dana, s obzirom da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičena boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke.

Izvor: Agencije