Apel za pomoć u liječenju Radenka Đukića

04.11.2023. - Aktuelno

Mjesna zajednica Kotor Varoš uputila je apel za pomoć u liječenju sugrađanina Radenka Đukića, kojem je odstranjen bubreg zbog maligne bolesti, ali se situacija iskomplikovala što zahtijeva višegodišnje liječenje, a potrebne terapije se nabavljaju u inostranstvu.

apel

Liječenje trenutno košta oko 3.000 KM mjesečno i trajaće najmanje nekoliko godina. Svi koji žele da pomognu novac mogu donirati i putem poziva na humanitarni broj 1402.

“Radenko je godinama bio ugostitelj u Kotor Varošu, i svojom dobrotom, osmijehom i optimizmom krasio naš grad i našim sugrađanima dan činio ljepšim i veselijim. Došlo je vrijeme da mu to svi vratimo na human i ljudski način”, naveli su iz Mjesne zajednice Kotor Varoš.

Kotorvarošani su u prethodnom periodu organizovali brojne humanitarne akcije, u kojima su učestvovali privredni subjekti, samostalni preduzetnici, sportski kolektivi, fudbalski veterani, brojna preduzeća, javne ustanove i pojedinci.

U narednom periodu planiran je nastavak akcije, a jedna od njih je humanitarni koncert koji će biti održan u Maslovarama, odakle potiče Radenko.

Novac za liječenje može se uplatiti na žiro račun: 562-100-80127460-70 /Radenko Đukić, Ulica Jovana Raškovića 5, 78220 Kotor Varoš, BiH, kod NLB-Razvojne banke.

Izvor: Agencije