Vozači upozoreni i na klizište na magistrali

23.01.2024. - Aktuelno

Zbog snježnih padavina u jugozapadnim krajevima Republike Srpske i na području Doboja, vozačima se skreće pažnja na zasniježen kolovoz, dok se u ostalim predjelima saobraća po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Responsive image

Zbog niske jutarnje temperature mogući su nailasci na poledicu, naročito na dionicama u višim predjelima i preko planinskih prevoja.

Opasnost od odrona povećana je na dionicama u usjecima.

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme.Vozačima se savjetuje oprezna vožnja u zonama škola budući da je počelo drugo polugodište.

U FBiH, zbog snijega na kolovozu, usporen je saobraćaj u centralnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima. Posebno je otežano na dionicama preko prevoja.

Na dionici Priluka-Glamoč-Mliništa jak vjetar dodatno otežava saobraćaja.

Na magistralnom putu Livno-Šuica česti su izlasci divljih konja na kolovoz.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina, u rejonu Balatuna, zbog radova se saobraća usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se usporeno.

Novi režim saobraćaja je i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu dionica Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U FBiH, zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju, u Hrvatskoj je obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. 

Izvor: Srpska info