Evo šta znamo o majci male Danke

31.03.2024. - Aktuelno

Majka nestale dvogodišnje Danke Ilić Ivana Ilić ključ je u potrazi za djevojčicom kojoj se svaki trag izgubio u utorak u 13.45 sati u Banjskom Polju, u Boru.

Teren je nepristupačan, majka je rekla da je dijete u 13.45 vidjela posljednji put, da se okrenula drugom djetetu da da vodu, i u sljedećem trenutku – Danke nije bilo.

Ali šta se dešavalo nakon toga?

Dankina majka je čim je vidjela da dijete nije u dvorištu pozvala policiju. Ipak, ostaje nejasno gdje je dijete moglo da nestane u samo nekoliko minuta.

Već tog prvog dana, kada su se pojavile informacije da je dijete kod Bora nestalo i kada su fotografije djevojčice za kojom se traga buknule na društvenim mrežama, majka je bila nijema i zbunjena.

Objasnila je da je dijete u trenutku nestanka na sebi imalo ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Djevojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Svakog dana majka razgovara sa policijom o tom trenutku, ispituju se odnosi u porodici, sa prijateljima… Policija “češlja” društvene mreže i majke i oca, njihove poznanike, komšije…

Trećeg dana potrage Dankina majka je odbila poligraf i otkrila da je trudna, da nosi teće dijete.

Četvrtog dana potrage za djevojčicom, ona je s policajcima išla na mjesto nestanka djevojčice, kako bi uradili rekonstrukciju tog cijelog događaja i osvježili joj pamćenje ili prosto primijetili nešto što dosad nisu.

Juče je ponovo bila u policijskoj stanici u Boru, vidno umorna, zabrinuta.

Danas je 6. dan od Dankinog nestanka. U toku je pretraga Brestovačke rijeke.

Helikopteri MUP-a nadletali su i juče širu oblast mjesta nestanka djevojčice. Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se djevojčica tu nalazila.

Izvor: B92