Naoružani otmičar držao kćerku na aerodromu

05.11.2023. - Aktuelno

Talačka kriza u Hamburgu okončana je poslije više od 18 sati.

77.jpeg

Aerodrom u Hamburgu je bio zatvoren zbog talačke krize koja je započela sinoć oko 20 sati kada je naoružan muškarac “audijem” bez registarskih oznaka probio zaštitnu ogradu i izašao na pistu.

On se automobilom parkirao direktno ispod aviona koji je trebalo da poleti.

Prethodno je oteo svoju kćerku

Tomas Gerbert, portparol federalne policije, tvrdio je i da je muškarac iz auta izbacio dvije zapaljene boce, “neke vrste Molotovljevih koktela”.

Sandra Levgrun, portparolka policije rekla je za Bild da je policija sa muškarcem pregovarala cijelu noć na turskom i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad djetetom.

Neposredno pre nego što su naoružanog muškarca primjetile snage bezbijednosti na aerodromu, supruga je alarmirala policiju. Ona je upozorila službenike da njen muž juri na aerodrom sa djetetom.

Otac ukrao kćerku i drži je kao taoca

Navodi se da je otac, Turčin (35) iz Donje Saksonije, u subotu uveče navodno ukrao dijete od majke.

On je prošao automobilom kroz barijeru na teren aerodroma i dva puta je pucao u vazduh iz oružja, a zatim iz vozila bacio dvije zapaljene boce, rekao je portparol policije, piše Blic.

Policija je saopštila da niko nije povrijeđen, dok je aerodrom bio zatvoren za polijetanja i slijetanja, prenio je Rojters.

Izvor: Bl portal