Hrvati su vidjeli kola, krenuli u potjeru za njima i pribili se uz njihovo vozilo (Video)

21.11.2023. - Aktuelno

Četvorica studenata iz Srbije doživjela su neprijatnost, kada ih je grupa mladića napala u Vukovaru.

Responsive image

Njihov advokat je za Blic ispričao šta se sve dešavalo.

Oni su u subotu iz Sombora krenuli ka Brčku, pa su prolazili kroz Vukovar u vrijeme kada se obilježavao Dan sjećanja na poginule u ratu.

“Uglavnom njih trojica su išli za Brčko na fakultet, jedan mladić je vozio auto srpskih tablica, oni nisu ni znali da je taj dan Dan sjećanja”, priča za Blic Radomir Munižaba, advokat napadnutih momaka.

Kako je rekao, momci su “primjetili auto koji je prošao pored njih u suprotnom smjeru”.

“U sljedećem trenutku on se okrenuo i krenuo za njima. Vozač tog automobila krenuo je da im blica, da se kolima nabija iza njih, to je trajalo 10-ak minuta”, kaže advokat.

Jedan muškarac koji se vozio iza ovih automobila upalio je kameru i snimio incident, kao i ponašanje policije, koja nije htjela da kazni nasilnike.

“Kada su momci vidjeli policijsku stanicu zaustavili su se, a tada su oni iz drugih kola izašli iz vozila i krenuli da udaraju. Policija ih je zaustavila, a policajci su im rekli idite dalje, nisu ih zvali da daju izjavu. Na kolima su ulubljenja, slomljen je retrovizor”, priča Munižaba.

Vozač koji je snimio incident dao je izjavu u policijskoj stanici u Vinkovcima, gdje mu je rečeno da su napadnuti studenti iz Srbije išli u BiH.

Rekao je i da je policijski kombi bio pored, čak i jedan policijski auto, pa da su dva policajca sve posmatrala.

“Napadači su sjeli u auto i otišli, a policajci stoje i gledaju. Nikome to ništa nije bilo čudno. Rekao sam policajcu da je nebitno ko sam ja i koje su tablice na mom autu, ali dozvoliti da neko nekoga tako brutalno napadne i da se ne reaguje na to, zaista je sramno”, ispričao je svjedok ovog događaja.

Dodao je da su osim ovog napada, mladići iz “audija” ugrožavali i sve druge na putu kao i da su napravili nekoliko saobraćajnih prekršaja i zbog neprimjerene brzine zamalo izazvali sudar.

Izvor: Srpska info