Govorila o vještačenju telefona, snimku iz Beča i pretraživanju na internetu

02.04.2024. - Aktuelno

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić, koja je nestala prije tačno sedam dana u Banjskom polju u Boru, i dalje traje.

Policija neprestano češlja svaki pedalj mjesta na kome je djevojčica posljednji put viđena, a jedan segment istrage usmjeren je i na snimak koji je srpski državljanin usnimio u Beču, a na kome je navodno nestalo dijete. Ivana Ilić, majka nestale djevojčice, prvi put od kada je Danka nestala otkriva da li je pogledala snimak na kome je navodno djevojčica, ali i koliko je bole medijska nagađanja da iza svega stoji upravo ona.

Ivana navodi da su suprug i ona zajedno, da se bore svaki dan da im se dijete što prije vrati kući, ali i da danima o njoj izlaze brojne nebuloze.

„Držimo se koliko možemo, samo da se Danka što pre pronađe. Čekamo da se sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasiti javno, i odgovoriti na sve uvrede, prozivke, nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivice na mene i supruga“, navodi potištena Ivana.

O pretrazi na internetu

Na pitanje da li je istinita informacija da je pretraživala granične prelaze sa Rumunijom, ali i koliko može da krivično odgovara.

„Telefon je bio na veštačenju, samo ću to reći. Da je tako, ja ne bih bila majka koja traži svoje dete, moj status bi bio drugačiji. Samo da se Danka vrati živa i zdrava, a onda ćemo o svemu progovoriti“, kaže Ivana za Nova.rs.

Na pitanje da li je pogledala snimak iz Beča, na kome je navodno njeno dete, Ivana kaže da jeste.

„Snimak sam pogledala, ali zbog toka istrage ne smem da komentarišem. Policiji svaka čast, ljudi ne spavaju, danonoćno traže. Nadam se da ćemo što pre zagrliti naše dete“, navodi majka nestale Danke.

Na pitanje da li se nada da je njeno dijete dobro, Ivana kaže da drugačije neće ni da vjeruje.

„Ne želim na drugu opciju ni da pomislim“, zaključuje Ivana.

Opsadno stanje u Banjskom polju

Veliki broj pripadnika policije ovog jutra je u Banjskom polju gdje ide od vrata do vrata i uzima izjave o mještana u istrazi nestanka Danke Ilić (2) kojoj se svaki trag gubi prije tačno sedam dana.

“Dankino sjećanje na roditelje polako blijedi”

“Njena sećanja na roditelje polako mogu da izblede. Ne mogu dugo da bivaju učvršćena, samo povremeno da se javljaju određene scene. Ne možemo očekivati da je ona sada u nekoj dubokoj patnji kao što bi bilo dete već od pet godina, koja je mnogo svesnije svega šta mu se do tada dešavalo u životu”, izjavio je klinički psiholog dr Dušan Vuković govoreći o svesti dvogodišnjeg deteta oslanjajući se na slučaj nestale Danke Ilić.

Izvor: blic.rs