Hotel pečaćen sedam puta

28.08.2022. - Aktuelno

Turistička inspekcija zatvorila je Hotel “Loza” u Budvi, u kome je bilo smješteno oko 100 turista koji su juče zatražili pomoć ljekara zbog simptoma trovanja hranom. To je Portalu RTCG potvrdila vršilac dužnosti direktora Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.

Na ulaz u hotel jutros je istaknuto obavještenje da je “objekat zatvoren po Rješenju Turističke inspekcije”.

U izjavi za pomenuti portal kazala je da je pečaćenje objekta počelo juče u devet časova, a završeno noćas u jedan sat nakon ponoći, jer je, kako je pojasnila, postupak pečaćenja dug proces.

“Zapečaćene su sve smještajne jedinice u hotelu (100 soba), restoran i kuhinja. Dakle, kompletan objekat”, kazala je Vujošević za Portal RTCG.

Ona je kazala da je Turističkoj inspekciji ovo osmi put u proteklih nekoliko mjeseci da pečati budvanski Hotel “Loza”, a sedam puta je pečat skinut. Zato su slučaj, kako je rekla, prijavljivali tužilaštvu.

“Skidanje pečata je krivično djelo, zbog čega smo mi svaki put, putem Uprave policije obavijestili nadležnog tužioca koji je trabalo da vrši dalje radnje. Mi smo to, naravno, ponovo nakon toga pečatili, i evo došli smo do osmog pečaćenje. Dakle, sedam je puta povrijeđen pečat”, rekla je Vujošević.

Ona je rekla da je prema posljednjim informacijama 12 hrvatskih turista smješteno u Opštoj bolnici na Cetinju. U međuvremenu, RTCG saznaje da su pacijenti u toj zdravstvenoj ustanovi stabilnog zdravstvenog stanja, te da će uskoro dobiti otpust. Svi pacijenti su zadovoljni brigom zdravstvenog osoblja.

Turisti koji su boravili u ovom hotelu sada su većinom smještni u hotelima u Slovenskoj plaži, a tu je obavezu preuzelo Ministarstvo ekonomskog razvoja.

 

izvor:Nezavisne/FOTO:Nezavisne