Muškarac na Manjači ubijen, osumnjičeni uhapšen

20.04.2024. - Aktuelno

Policijska uprava Banjaluka saopštila je danas da je nakon istrage utvrđeno da je na Manjači izvršeno ubistvo, te da je uhapšen D.R. iz Banjaluke.

“Preduzimanjem operativnih mjera i radnji, nakon izvršenog uviđaja u mjestu Kola, grad Banjaluka, gdje je 19. aprila oko 06,35 časova u blizini osnovne škole pronađeno beživotno tijelo lica R.V. iz Banjaluke, policijski službenici su došli do saznanja da je lice D.R. upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta nanijelo povrede licu R.V. uslijed kojih je isti preminuo”, naveli su iz PU Banjaluka.

Takođe, dodali su da je na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka danas u Banjaluci u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske izvršena obdukcija.

“Tom prilikom je utvrđeno da je smrt lica R.V. nastupila nasilnim putem, kao posledica više nanesenih udaraca tupim predmetom u predjelu glave”, rekli su u policiji.

Na osnovu naredbe sudije Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, juče su izvršeni su pretresi stana i vozila koje koristi D.R.

Prilikom pretresa su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompetiranja i dokumentovanja predmeta lice D.R. će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Podsjećamo, juče je objavljeno da je u mjestu Kola, u blizini škole, pronađeno beživotno tijelo Rodoljuba Vasiljevića.

Banjaluka.com