Uhapšeni brat i otac osumnjičenog za ubistvo male Danke

06.04.2024. - Aktuelno
Brat i otac D.D., jednog od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, uhapšeni su zbog sumnje da su mu pomogli da sakrije tijelo devojčice, saznaje Tanjug nezvanično.
Njima je određeno zadržavanje do 48 sati. Na prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru odredio je pritvor u trajanju do 30 dana J.S. i D.D., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo u Zaječaru.
J.S. i D.D., osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, sprovedeni su sinoć na saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.
Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog djela, kao i zbog uznemirenja javnosti.
Tužilaštvo navodi da je D.D. tokom saslušanja u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, dok se J.S. branio ćutanjem.
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provjera svih tragova i informacija uhapsili S.J. (50) i D.D. (50), zbog sumnje da su ubili djevojčicu.