Roditelji dječaka nisu došli na ročište, naveli jedan razlog

25.03.2024. - Aktuelno

Odloženo je suđenje za masakr u “Ribnikaru”.

Na današnjem ročištu planirano je svjedočenje oca i majke dječaka, međutim ono je odloženo jer nisu došli na suđenje. Njihov punomoćnik obavijestio je sud da tuženi nisu pristupili imajući u vidu da je današnje suđenje javno, a da oni odbranu nisu iznijeli u krivičnom postupku koji je zatvoren za javnost.

Naveo je i da smatraju da bi davanjem iskaza na današnjem ročištu njihova odbrana bila kompromitovana u krivičnom postupku. Predložili su da sud odloži ročište i da ih sasluša na drugom ročištu koji će biti nakon krivičnog, jer žele da daju iskaz. Na prethodnom ročištu svjedočili su majka i otac ubijene djevojčice.

Dane Dukić je pred Sudom ispričao da se zajedno sa porodicom preselio iz Francuske 2020. godine u Srbiju jer su htjeli da se više posvete djeci. On je detaljno ispričao njihovo porodično stanje, te je naveo i da pored kćerke koja je ubijena, imaju još dvoje mlađe djece.

Tog 3. maja, kako je rekao Dukić, njima je stao svijet, njihova kćerka je ubijena, a pored nje je bio i mobilni telefon kroz koji je prošao metak. Zbog toga, on misli da je devojčica htjela da ga pozove.

“Svaki dan idemo na groblje da je poljubim i izvinim joj se”, rekao je Dukić i dodao da se osjeća krivim što su se preselili u Srbiju.Na pitanje kako su njegova mlađa djeca reagovala i podnela smrt sestre, on je rekao da im je teško i da moraju da nose takvo breme da im je sestra ubijena u školi. Dukić smatra da je ovaj masakr propust roditelja, te mu nije jasno kako je moguće da je to dete odlučilo da uzme toliko života u samo dva minuta.

Podsjetimo, 27 članova porodica ubijenih u OŠ “Vladislav Ribnikar” podneli su tužbu protiv dječaka , njegovog oca, majke i protiv škole.

Izvor: Mondo