Prioritet nad prioritetima očuvanje Republike Srpske

03.04.2024. - Aktuelno

Minutom ćutanja, parastosom i polaganjem cvijeća na spomen – obilježje ispred zgrade Policijske uprave, pripadnici Policijske uprave Bijeljina obilježili su Dan policije – četvrti april, odavanjem počasti svim poginulim pripadnicima policije Republike Srpske u proteklom Odbrambeno – otadžbinskom ratu.

Stjepan Terzić, načelnik Policijske uprave Bijeljina izjavio je da je Dan policije u Policijskoj upravi Bijeljina i ove godine obilježen nizom manifestacija i aktivnosti.

 “Organizovali smo akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je učestvovao sedamdeset i jedan pripadnik policije. Organizovali smo prijem za penzionisane pripadnike MUP-a Republike Srpske, a za naše najmlađe sugrađane organizovali smo “Dan otvorenih vrata” i na taj način, u skladu s njihovim uzrastom, nastojali smo da ih upoznamo sa policijskom profesijom. Današnjim parastosom i polaganjem vijenaca iskazujemo vječnu zahvalnost poginulim pripadnicima policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, istovremeno iskazujući našu svetu obavezu, sadašnjih i budućih generacija, da predano radimo na očuvanju Republike Srpske i na unapređenju bezbjednosti svih naših građana. Danas ćemo organoizovati i prijem za porodice poginulih pripadnika policije u proteklom ratu”, izjavio je Stjepan Terzić.

Pripadnici policije dali nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske čestitao je Dan policije svim pripadnicima MUP – a Republike Srpske, istakavši da su pripadnici policije bili sastavni dio oružanih snaga Vojske Republike Srpske u proteklom Odbrambeno – otadžbinskom ratu.

“Zajedno sa pripadnicima VRS oni su dali nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske u kojoj danas svi slobodno živimo. Dugujemo zahvalnost svima onima koji su dali najviše, a to su ljudi koji su na braniku otadžbine ostavili svoje živote i ugradili ih u temelje Republike Srpske. Oni su bili najhrabriji među nama i najzaslužniji su za to što danas postoji Republika Srpska. Pripadnici MUP-a Republike Srpske su tokom rata učestvovali na prvim borbenim linijama, a imali su i značajnu ulogu čuvanja javnog reda i mira. Danas je MUP Republike Srpske jedina oružana sila u Republici Srpskoj. Osim toga što čuvaju javni red i mir, oni su prvi koji bi i danas stali na branik Republike Srpske i zaštitili srpski narod ukoliko bi ga neko ugrozio”, istakao je Radan Ostojić.

Ne smijemo zaboraviti sve one koji su pali na braniku Republike Srpske

Ratomir Draganić, ratni komandant Četvrtog odreda Specijalne brigade policije, podsjetio je da se danas obilježava značajan datum, trideset i dvije godine od osnivanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i da se počast poginulim pripadnicima policije i poginulim pripadnicima Četvrtog odreda Specijalne brigade policije koji su bili u sastavu Ministarstva unutrašnjih poslova.

“MUP Republike Srpske, Opšta policija i Specijalna brigada policije dali su nemjerljiv doprinos u stvaranju Republike Srpske. Ne postoji ratište na kojem pripadnici MUP – a Republike Srpske nisu učestvovali, braneći i čuvajući teritoriju i stanovništvo Republike Srpske, zajedno, rame uz rame, sa pripadnicima Vojske Republike Srpske. Veliki broj pripadnika MUP-a Republike Srpske dali su svoje živote za stvaranje Republike Srpske i za stvaranje njenih institucija. Mi, njihovi saborci, ne smijemo nikada zaboraviti sve ono što su oni dali za Republiku Srpsku. Njima i njihovim živim saborcima koji su stvarali Republiku Srpsku, treba posvetiti puno veću pažnju”, izjavio je Ratomir Draganić.

Bijeljina.com