Spektakularna proslava Dana Republike Srpske uz noćni defile

29.12.2023. - Aktuelno

Dan Republike Srpske, 9. januar, biće obilježen na spektakularan način, uz veliki noćni defile.

Responsive image

Svečana akademija povodom Dana Republike biće održana 8. januara, dok će noćni defile, prikazivanje svjetlosnih efekata, kao i koncerti biti održani 9. januara, na dan kada se obilježava rođendan Republike Srpske.

Svečani defile ove godine prvi put biće održan u noćnom terminu, od 17 časova, što je novi izazov za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i u bezbjednosnom i u organizacionom aspektu, čemu su uspješno odolijevali svih ovih godina na ponos građana.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan pozvao je građane koji budu u prilici da prisustvuju defileu, te da svi zajedno, mirno i dostojanstveno proslavimo Dan Republike Srpske.

U svečanom defileu učestvovaće više od 900 pripadnika MUP-a podijeljenih u ešalone, a prvi put u defileu, zajedno sa starijim kolegama, učestvovaće kadeti Srednje škole unutrašnjih poslova.

Doprinos proslavi Dana Republike Srpske tokom svečanog defilea pružiće sve institucije Srpske, kao i civilni sektor.

Na koncertnoj bini nakon svečanog defilea nastupiće Danica Crnogorčević koja će premijerno izvesti pjesmu “Za život Srpske”, a zatim i “Pukni zoro” zajedno sa Policijskim orkestrom MUP-a Republike Srpske.

Najavljen je i nastup Baje Malog Knindže koji je premijerno izvesti pjesmu posvećenu Republici Srpskoj, te mnogih drugih izvođača.

Posebnu čar proslavi daće i dron spektakl na nebu iznad Banjaluke koji će biti priređen pomoću tehnologije video mapiranja sa oko 200 “malih letjelica”.

Spektakularnu proslavu rođendana Srpske, na kojoj se očekuje veliki broj građana, uživo će prenositi RTRS i ATV.

Izvor: Srpska info