Spriječeno krijumčarenje 32 migranta afroazijskog porijekla

23.01.2024. - Aktuelno

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su danas krijumčarenje 32 osobe afroazijskog porijekla.

policija

Kako su saopštili iz Granične policije BiH, krijumčarenje 26 osoba spriječeno je na Međunarodnom graničnom prelazu Brod.

“Krijumčarenje je otkriveno na drugoj liniji graničnih provjera prilikom kontrole teretnog vozila i priključnog vozila, registracijskih oznaka Poljske, kojim je upravljao državljanin Bjelorusije D. T.”, istakli su iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno d‌jelo, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, a osumnjičeni je uhapšen i protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom d‌jelu.

Takođe, u mjestu Crveni Grm opština Ljubuški spriječeno je krijumčarenje šest osoba afroazijskog podrijetla.

“Krijumčarenje je otkriveno prilikom zaustavljanja automobila registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine, kojim je upravljala državljanka BiH B. M.”, navedeno je iz Granične policije BiH, te su dodali da je automobil kojim je upravljao bh. državljanin A. M. bio prethodnica automobilu kojim je upravljala B. M.

“Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni za počinjeno kazneno d‌jelo krijumčarenje ljudi lišeni su slobode, a vozilo i dokazni materijali privremeno su oduzeti. Protiv istih će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom d‌jelu Tužilaštvu BiH, dok će krijumčareni migranti, nakon ispitivanja u svojstvu svjedoka biti predati Službi za poslove sa strancima”, istakli su iz Granične policije BiH.

Izvor: ATV