Odloženo suđenje Brajanu Volšu

02.11.2023. - Aktuelno

Danas je održana pretkrivična konferencija povodom slučaja Brajana Volša (48) za ubistvo supruge, Ane Volš (39). Međutim, Brajan se nije pojavio na ročištu, ali su odbrana i tužilaštvo saopštili najnovije informacije o prikupljanju dokaza.

suđenje

Kako navode američki mediji, Tužilaštvo je saopštilo da su advokati obje strane nedavno održali konferenciju sa privatnom laboratorijom “Bode”, kojoj je država poslala 12 uzoraka DNK. Neki od tih uzoraka su imali određene nedostatke u kvalitetu, zbog čega je testiranje obustavljeno.

Tužilaštvo je dodalo da je državna kriminalistička laboratorija završila svoju analizu, iako advokati još uvijek nisu primili konačni izvještaj. Takođe, navode i da će tužioci izabrati neke uzorke za dalje testiranje u državnoj laboratoriji.

Brajan Volš se nije pojavio u sudu i nije se izjasnio o optužbama za ubistvo, obmanu policijske istrage i nepropisno prenošenje tijela.

Advokat Volša je izjavio da očekuju da će do kraja godine imati sve neophodne informacije, a nova konferencija zakazana je za 23. januar.

Pravni analitičar, Majkl Kojn iz Bostona istakao je ranije važnost DNK analize jer istražitelji nikada nisu pronašli tijelo Ane Volš.

“Tužioci ne samo da moraju dokazati da je ubio svoju suprugu, već moraju da dokažu i da je ona mrtva”, dodao je Kojn.

Istakao je i da fragment kosti sam po sebi ne dokazuje nužno smrt.

“Djelić kosti sam po sebi ne dokazuje nužno smrt. To dokazuje da je možda bila povrijeđena, a oni pokušavaju da dokažu ubistvo prvog stepena”, naveo je on.

Podsjetimo, Brajan Volš, koji je prvo uhapšen zbog ometanja pravde, optužen je i za ubistvo supruge Ane, kao i za nepropisan prenos ljudskog tijela.

Prema navodima optužnice, Volš je svoju suprugu Anu, dok su njihova djeca spavala na spratu, ubio, a potom njeno tijelo raskomadao, a dijelove tijela bacio na nekoliko mjesta u okolini Kohaseta kraj Bostona gdje su živjeli.

Nestanak Ane Volš policiji su prijavile njene kolege vidjevši da se 4. januara ne pojavljuje na poslu. Kada je policija zakucala na Brajanova vrata, pretvarao se da ne zna ništa o njenom nestanku i danima je glumio žalosnog supruga, sve dok nije i zvanično osumnjičen za zločin, piše Blic.

Izvor: Glas Srpske