Na vidiku riješenje problema zgrade “Kod kralja”

18.03.2023. - Aktuelno

Problem ruševnog objekta na uglu ulica Njegoševe i Meše Selimovića u Bijeljini, poznatijeg kao zgrada „Kod kralja“, nakon više od dvije decenije, najzad je na putu rješenja.


Nakon niza sastanaka, dogovoreno je da se pristupi rušenju objekta, a da će prilikom realizacije novog projekta biti sačuvani svi autentični elementi fasade što se tiče materijalizacije. Rušenju će biti pristupljeno čim rješenje postane pravosnažno i nakon uklanjanja elektro, vodovodnih i telekomunikacionih instalacija s objekta.

“Najzad smo uspjeli da postignemo saglasnost svih vlasnika i lokalne uprave o ovom pitanju, jer zgrada u trenutnom stanju predstavlja ne samo estetski problem, već i opasnost za prolaznike. Riješili smo veliki problem najužeg gradskog jezgra i, istovremeno, stvorili preduslove da ponovnom izgradnjom novi objekat zadrži sve elemente ranijeg, kako bismo sačuvali izgled jednog od rijetkih preostalih autentičnih urbanih detalja u Bijeljini”, ističe Borjan Maksimović iz gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje.

Izvor:GradBijeljina/Foto:Bijeljina.com