I sutra moguće lokalne nepogode, jaka kiša i grad

27.05.2024. - Aktuelno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti nestabilno i promjenljivo vrijeme sa padavinama, uz temperaturu vazduha do 28 stepeni Celzijusovih. Ujutro i prije podne biće promjenljivo uz smjenu sunčanih i oblačnih perioda, na istoku sunčanije.

Prije podne i sredinom dana na jugu i zapadu očekuje se naoblačenje uz kišu sa pljuskovima i grmljavinom, koji će se poslije podne i do večeri širiti ka sjeveru i istoku. Biće uslova za lokalne nepogode uz jače padavine, a ponegdje je i moguć grad.

Najviše sunčanog vremena biće u Sembriji i na sjeveroistoku, gdje će samo ponegdje uveče biti prolazne kiše. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 10 do 16, u višim predjelima sedam, a dnevna od 21 na jugozapadu do 28 na sjeveroistoku, u višim predjelima 16 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha u 14 časova:Bjelašnica devet, Kalinovik i Čemerno 16, Kneževo 17, Han Pijesak 18, Gacko i Sokolac 19, Srebrenica 21, Zvornik, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Trebinje i Foča i Neum 23, Banjaluka, Bileća, Ribnik, Rudo, Srbac i Sarajevo 24, Bijeljina, Višegrad, Doboj i Prijedor 25 i Mostar 27 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Srpska info