U većini krajeva oblačno sa kišom i grmljavinom

23.04.2024. - Aktuelno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se u većini krajeva očekuje nestabilno vrijeme uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, te dnevnom temperaturom vazduha do 17 stepeni Celzijusovih.

Ujutro i prije podne na jugu i zapadu biće oblačno sa kišom, u ostalim predjelima suvo, a na istoku toplije uz sunčane periode, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana oblačnost će se proširiti ka istoku, pa će u drugom dijelu dana u većini krajeva biti nestabilno uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, dok će na planinama padati susnježica i slab snijeg.

Temperatura vazduha biće od tri do devet, u višim predjelima nula, a dnevna od osam do 17, u višim krajevima tri stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren vjetar, većinom južnog i jugozapadnog, a na sjeveru zapadnog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časov: Kalinovik i Čemerno sedam, Han Pijesak i Bihać devet, Gacko i Sarajevo 10, Sokolac, Kneževo i Rudo 11, Foča 12, Bileća, Zvornik, Srebrenica i Tuzla 13, Višegrad 14, Banjaluka, Doboj, Trebinje i Zenica 15, Novi Grad, Prijedor, Ribnik, Srbac, Bijeljina, Mrkonjić Grad i Livno 16, Šipovo, Bugojno i Mostar 17, Široki Brijeg 18 i Neum 19 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Agencije