Otvorena sezona skijanja na Kupresu

13.01.2024. - Aktuelno

Nova skijaška sezona u Sportsko rekretivnom centru “Adria –ski” na Čajuši u Kupresu u subotu je otvorena za sve ljubitelje zimskih sportova, potvrdio je Feni član uprave tog centra Ivan Bagarić.

Responsive image

Ovih su dana, uz buru koja je ohladila vazduh i vodu, stvoreni povoljni usloviza dodatno vještačko osnježivanje putem vodenih topova koje ovaj centar posjeduje, čime je jedna od staza s dvosjedom stavljena u funkciju, ističe Bagarić.

Naglasio je kako se započelo i s osposobljavanjem druge staze pod nazivom “Vuk” s upotrebom četverosjeda te da će i ona ubrzo biti stavljena u funkciju.

Bagarić napominje i da će u ovom rekreativnom centru topovi za dodatno osnježivanje raditi do kraja sezone.

Na otvaraju ovogodišnje sezone su uglavnom skijaši iz BiH i Dalmacije.

Inače, skijaši u “Adri ski” mogu uživati na preko 13 kilometara odlično pripremljenih skijaških staza s 5 ski-liftova. Sve staze su međusobno povezane i udaljene nekoliko desetaka metara od središnjeg kompleksa hotela.

Ovo skijalište trenutno raspolaže s 5 ski-liftova, četvorosjedom u dužini od 1850 metara, jednom sjedešnicom (dvosjed) u dužini od 980 metara, dvije “sidro” vučnice u dužini od 1080 i 1150 metara, te jednim baby liftom dužine 300 metara.

Izvor: Agencije / Foto: Fena