Planiran upis 150 učenika u Srednju školu unutrašnjih poslova

19.03.2024. - Aktuelno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovalo je danas u Banjaluci promociju Srednje škole unutrašnjih poslova za srednjoškolce iz ovog grada koja ove godine planira upis 150 učenika.

Načelnik Uprave za policijsku obuku MUP-a Mile Šikman istakao je da će uskoro biti objavljen konkurs za upis desete generacije učenika u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova.

“Danas ćemo im predstaviti šta znači biti policajac i upoznati ih sa nastavnim planom i programom Srednje škole unutrašnjih poslova”, rekao je Šikman novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je od 1992. do 2001. godine Srednja škola unutrašnjih poslova odškolovala osam generacija, dok je prošle godine upisana deveta generacija.

Šikman je pojasnio da se vrši prepis djece iz drugog razreda i svoje školovanje nastavljaju u školi unutrašnjih poslova, a neki od uslova za upis su najmanja ocjena dobar, te vrlo dobro vladanje i psihofizička spremnost.

Prema njegovim riječima, srednja škola unutrašnjih poslova ima izvanredne uslove za školovanje što jednim dijelom i privlači učenike da se upišu.

“Nama su najbolja preporuka učenici koji se školuju i bolja reklama nam ne treba”, poručio je Šikman, te dodao da je najveće interesovanje za poziv policajca specijaliste u Specijalnoj antiterorističkoj jedinici i Žandarmeriji.

Šikman je naglasio da se tokom školovanja organizuje i 15 različitih sekcija, odnosno profila.

Učenica trećeg razreda Srednje škole unutrašnjih poslova MUP-a Ana Dragišić rekla je da joj je velika čast, ali i odgovornost nositi uniformu pripadnika unutrašnjih poslova.

“Veliko je zadovoljstvo pomagati narodu Republike Srpske i mlađim generacijama bih savjetovala da upišu Srednju školu MUP-a, jer se neće pokajati“, navela je Dragišićeva.

Izvor/Foto: Bl portal