Dan Republike proslaviti u miru i dostojanstveno

08.01.2024. - Aktuelno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povodom proslave 9. januara – Dana Republike Srpske preduzima pojačane mjere bezbjednosti u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u predstojećem periodu, te poziva sve građane Republike Srpske da dođu u Banjaluku da ovaj proslave u miru i dostojanstveno.

Responsive image

Iz MUP-a su savjetovali građanima koji budu željeli da prate svečani defile koji će biti održan sutra u 17.00 časova u Banjaluci da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete.

“Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument”, saopšteno je iz MUP-a.

U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom obilježavanja Dana Republike Srpske ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Karan izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa, i to 9. januara od ponoći do 24.00 časa.

Zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju danas cijeli dan na području grada Banjaluka, kao i na dionicama Granični prelaz Rača /granica Srpske i Srbije/, Bijeljina, te na dionicama Bijeljina–granica Srpska/distrikt Brčko, zatim Srpska/distrikt Brčko-Šamac, Šamac-Modriča /Jakeš/-Šešlije-Johovac, dionici granica Srpske/FBiH /Jezerodva/-Jakeš, Čatrnja-Granični prelaz Gradiška, Klašnice dva-Banjaluka dva, te dionicama auto-puta “9 januar” Banjaluka-Doboj /Johovac/ i Gradiška-Banjaluka.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji obilježavanja 9. januara, ministar unutrašnjih poslova Srpske izdao je naredbu o zabrani saobraćaja za sva motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti danas od 12.00 do 24.00 časa i sutra od 6.00 do 24.00 časa na sljedećim putnim pravcima.

Riječ je o dionici Granični prelaz Rača /granica Srpska/Srbija/, Bijeljina, zatim Bijeljina-granica Srpska/distrikt Brčko, dionici Republika Srpska/distrikt Brčko /Brčko/-Šamac, Šamac-Modriča /Jakeš/-Šešlije-Johovac, granica Srpska/FBiH /Jezero dva/-Jakeš, Čatrnja-Granični prelaz Gradiška, Klašnice dva-Banjaluka dva, na dionicama auto-puta “9 januar” Banjaluka-Doboj /Johovac/ i Gradiška-Banjaluka.

Zabranjuje se saobraćaj za sva motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti danas od 12.00 do 24.00 časa i sutra od 6.00 časova do 24.00 časa na svim ulicama na području grada Banjaluka, izuzez ulica na dionici magistralnog puta Rade Radića, Bulevara vojvode Stepe Stepanovića, Bulevara vojvode Petra Bojovića, magistralnog puta M –I 101, Manjačkih ustanika, Omladinska i Krajiških brigada do raskrsnice sa ulicom Ranka Šiške /zapadni tranzit/.

“Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane podsjećamo da je ucilju bezbjednosti učesnika, 9. januara na području grada Banjaluke zabranjena upotreba dronova”, istakli su iz MUP-a.

Izvor: Bl portal