Sud vratio Jelenku Kopranoviću oduzeti “jaguar“

09.12.2023. - Aktuelno

Opštinski sud u Orašju naredio je da se Jelenku Kopranoviću iz Banjaluke vrati “jaguar“ plave boje koji mu je oduzet u maju ove godine zbog sumnje da je ukraden u Orašju.

Responsive image

U rješenju suda od 28. novembra ove godine navedeno je da se pored automobila Kopranoviću vrate i oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice i USB-ovi.

Kopranović je za Srpskainfo izjavio da je konačno potvrđeno da “jaguar“ koji mu je oduzet u maju ove godine, nema veze sa slučajem koji vodi kantonalno tužilaštvo u Orašju.

Zbog svega što se dogodilo i pričinjene štete, Kopranović je najavio i podnošenje tužbe.

“Ja nisam cvjećka, ali u ovom slučaju su previše toga nakitili i sud je nakon vještačenja utvrdio da automobil “jaguar“ plave boje koji mi je oduzet nema veze sa predmetnim krivičnim djelom”, rekao je Kopranović.

On objašnjava da je u kritičnom periodu svoj automobil “jaguar“ vozio na šlepi kod lakirera, ali da je neko očigledno taj automobil povezao sa onim što je ukraden u Orašju.

“U toj akciji uhapšen je i Danko Kajganić čija je jedina krivica ta što sa mnom pije kafu već godinama i ništa drugo”, izjavio je Kopranović.

Podsjetimo, u maju ove godine uhapšeni su Kopranović, te brat glavnog tužioca BiH Danko Kajganić i Aljoša Galić, a zbog, kako je tada saopšteno, krađe automobila “jaguar“.

Policija je nakon hapšenja saopštila da su osumnjičeni predani Policijskoj upravi Odžak, te da su tokom pretresa oduzeti predmeti i “putničko vozilo koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teška krađa“.

Kantonalno tužilaštvo je nakon saslušanja zatražilo pritvor za Kopranovića i Galića, ali je nadležni sud to odbio, te su osumnjičeni pušteni da se brane sa slobode, dok za Kajganića pritvor nije ni bio zatražen.

Izvor: Srpskainfo / Autor: Nikola Morača