Gradonačelnik nije odgovorio ni na jedan od 16 zahtjeva

15.03.2023. - Aktuelno

Gradonačelnik Ljubiša Petrović i Gradska uprava nisu dali nikakav odgovor ni na jedan od 16 zahtjeva i inicijativa iz oblasti uređenja infrastrukture koje im je posljednje dvije godine uputio Savjet Mjesne zajednice Janja, istakao je potpredsjednik Savjeta Dragan Iljić.

„To je neodgovorno i neozbiljno ponašanje, jer je po Zakonu o lokalnoj upravi vlast na nivou grada dužna da odgovori bez obzira da li pozitivno ili negativno. Najviše problema imamo sa kanalima i površinskom vodom. Roditelji dovode djecu u školu u čizmama, učenike prvih razreda prenose preko vode i blata. Kandidovali smo i niz projekata uređenja puteva i druge infrastrukture, ali nismo dobili nikakav odgovor“, upozorio je Iljić.


On je istakao i da niko u Janji ne vodi nikakvu borbu protiv gradske uprave ili gradonačelnika Petrovića, nego protiv nerada i neodgovornosti i pozvao građane da 19. marta glasaju za promjene.


Član Savjeta mjesne zajednice Boris Klašnja istakao je da je Agrarni fond grada Bijeljine sredstvima Vlade Republike Srpske, u sklopu akcije urbanizacije sela Semberije, asfaltirao 750 metara kvadratnih pristupnog puta do osnovne škole, izlazeći u susret zahtjevima građana, ali je dio puta ostao neuređen.


„Nažalost, Gradska uprava i gradonačelnik Petrović nisu ispunili obećanje da će to uraditi. Rasvjeta u starom dijelu Janje izuzetno je dotrajala i loša. U Lešničkoj ulici imamo problem sa kanalom koji je zapušten duži niz godina. Podnosili smo zahtjeve u vezi sa ovim problemima, ali nismo dobili nikakav odgovor“ kaže Klašnja.

Njegoš Petrović postavlja pitanje odnosa gradonačelnika Ljubiše Petrovića prema drugim mjesnim zajednicama, ako je ovakav prema Janji u kojoj je predsjednik Savjeta iz SDS-a, stranke koja ga podržava?

„Sportski život u naselju je potpuno zamro. Iako imamo velelepni stadion, seniorski klub je ugašen, ostala je samo dječija škola fudbala. Niko više ne vodi računa ni o prostorijama folklora“, svjedoči Petrović.

Član Savjeta Mile Vučić, kritikovao je, kako je rekao, Petrovićevo poštenje, i prenebregavanje upozorenja da se treba riješiti pitanje statusa lokalnog groblja koje „nema ni vlasnika ni radnika“, ali i rada kladionice u naselju Nova Janja.


„Lično sam upoznao gradonačelnika sa problemima, ali on nije reagovao. Slično je bilo i sa gradskom inspekcijom. Nešto se pomaklo tek nakon posjete republičke inspekcije“ rekao je Vučić.


Članovi Savjeta Mjesne zajednice Janja ističu da je slično stanje i u okolnim mjesnim zajednicama, jer je gradska uprava gluva i nijema na zahtjeve građana.
Bijeljina.com