Očekujemo intenzivniju saradnju sa Bjelorusijom

18.02.2024. - Aktuelno

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić rekao je danas Srni da očekuje intenziviranje saradnje sa Bjelorusijom kada je riječ o prodaji i otkupu voća, povrća i svih poljoprivrednih proizvoda, te nabavci poljoprivredne mehanizacije i sistema za mljekare i navodnjavanje.

poljoprivreda

Minić je naveo da će delegacije Srpske, koja boravi u zvaničnoj posjeti Bjelorusiji, sutra posjetiti fabriku “Belarus”, poznatu po proizvodnji traktora, i razgovarati o svemu onome što je već pripremljeno za razradu saradnje.

On je naveo da je sutra “udarni dan” posjete Bjelorusiji kada je riječ o poljoprivredi.

“Očekujemo u što skorije vrijeme sastanak sa bjeloruskim ministrom poljoprivrede i da se intenzivira saradnja u nekolio pravaca. Došli smo upravo da vidimo metodologiju i sve ono što je potebno našim poljoprivrednim proizvođačima”, rekao je Minić.

On je istakao da su prve impresije posjete Bjelorusiji izuzetno pozitivne.

“Radi se o gostoljubivim domaćinima koji žele da imaju intenzivnu saradnju sa nama i to su pokazali u nizu sastanaka koje smo imali”, rekao je Minić.

On je dodao da je delegacija Srpske danas posjetila minski automobilski zavod “MAZ”, koji proizvodi radne mašine, autobuse, tramvaje i trolejbuse.