Miličević poručio načelniku Broda: “Snosićeš odgovornost pred SDS zbog sastanka sa Milanovićem” | Bijeljina.com

Miličević poručio načelniku Broda: “Snosićeš odgovornost pred SDS zbog sastanka sa Milanovićem”

26.03.2023.

Najoštrije osuđujem današnji sastanak načelnika opštine Brod Zorana Vidića sa hrvatskom predsjednikom Zoranom Milanovićem u brodskom zaseoku Močila.

 

To je saopštio v.d. predsjednika SDS, Milan Miličević, nakon što se saznalo da je Vidić (SDS) prisustvovao sastanku sa Milanovićem nakon što je predsjednik Hrvatske danas u Derventi odlikovao pripadnike HVO.

– Smatram da nakon današnje Milanovićeve parade u Derventi i dan uoči obilježavanja 31 godine od zločina nad srpskim civilima u Sijekovcu koji su počinile regularne oružane snage Hrvatske i paravojne muslimansko-hrvatske jedinice iz BiH, sastanak jednog načelnika opštine iz Republike Srpske sa Milanovićem je nepromišljen čin i uvreda za borce stradale u otadžbinskom ratu – poručio je Miličević.

Kako kaže, dvostrukih aršina ne smije biti i Zoran Vidić iz tog razloga mora snositi odgovornost pred Srpskom demokratskom strankom za svoj nepromišljen potez.

Podsjećamo, opozicione stranke su danas žestoko kritikovale sve što se dešavalo u Derventi, a prošle godine su se obrušile na lidera SNSD Milorada Dodika jer je ugostio Milanovića, dan nakon što je on prisustvovao godišnjici “oslobođenja” Jajca.

 

izvor: SrpskaInfo/FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER