U dobru je lako dobar biti na muci se poznaju junaci

16.11.2023. - Aktuelno

Nedavno osnovano Udruženje građana “Buđenje” iz Maslovara organizovalo je humanitarni koncert kako bi sakupili novac za liječenje svog sugrađanina Radenka Đukića.

maslovare

Naime, koncert je održan u nedjelju u saradnji sa OŠ “Petar Petrović Njegoš” i KUD-om “Brio-Rudar” Maslovare, a zahvaljujući humanosti mještana na koncertu je sakupljeno više od 3.000 KM.

Dom kulture bio je mali da primi sve Maslovarčane koji su došli da podrže ovu akciju, a kako su nam kazali organizatori, koncert je nadmašio njihova očekivanja.

“S obzirom na to da smo nedavno počeli sa radom, ovo nam je prva aktivnost, koju nije bilo lako organizovati jer smo imali dosta posla, ali kada smo vidjeli sve građane koji su došli da podrže ovu akciju, shvatili smo da se naš rad isplatio”, kazali su za “Nezavisne novine” iz ovog udruženja.

Udruženje građana “Buđenje” nedavno je osnovala grupa mladih iz Maslovara koji vole svoj rodni kraj i koji planiraju u narednom periodu da realizuju niz aktivnosti s ciljem razvoja i jačanja Maslovara i okoline.

Podsjećamo, “Nezavisne novine” su ranije pisale o Radenku Đukiću koji se bori sa opakom bolešću, odnosno o njegovoj borbi za život.

U Kotor Varošu je organizovan veliki broj akcija kako bi se skupila sredstva za njegovo liječenje, a u njegovoj borbi za bolje sutra možete učestvovati svi pozivom na broj 1402, koji je aktivan do kraja ovog mjeseca.

Izvor: Nezavisne / Autor: Dijana Petrušić