Zima se vratila na Jahorinu

24.03.2024. - Aktuelno

Na Jahorini od jutros pada snijeg i očekuje se da će do kraja dana sloj novog pokrivača iznositi od 10 do 15 centimetara, a nove padavine omogućile su poboljšane uslove za skijanje i nastavak zimske sezone koja danas broji 119 dana kontinuiranog rada, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da je staza “Poljice” spremna za prijem skijaša uprkos kasnom martovskom periodu i najavio nevjerovatan popust od 50 odsto na ski-karte.

“Novi snijeg stvoriće povoljnije uslove za skijanje, a pad temparature omogućio nam je da koristimo i sisteme za vještačko osnježavanje. Ne propustite priliku da uživate u martovskom skijanju i pogodnostima koje planina nudi jer mart je najljepši za skijanje i bordanje”, poručio je Ljevnaić.

Na Jahorini je trenutno aktuelna i humanitarna akcija.

Svi posjetioci, doniranjem novca u kutije koje se nalaze na polazu gondole, za porodice Terzić i Todorović, čije su kuće izgorjele u požaru, dobiće besplatnu vožnju gondolom tokom vikenda, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Agencije