Novi predsjednik UO TRB

09.04.2023. - Aktuelno

Bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač novi je predsjednik Upravnog odbora Tehničkog remonta Bratunac, ekskluzivno saznaje Nacional.live.

Ministartsvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske je u osam godina, koliko je na njegovom čelu bio Dragan Lukač, doživjelo totalnu transformaciju u pozitivnom smislu i nema niti jednog segmenta u radu policije Srpske koji nije unaprijeđen na bolje. Mnoge stvari u radu je promijenio iz korijena i zahvaljujući njegovom radu imamo jednu od najsposobnijih policija u regionu koja može da se pohvali i rezultatima svog rada i obučenošću i opremljenošću svojih pripadnika.

Svi se sjećamo imenovanja ministra Lukača, negdje krajem 2014. godine, kada je u svojoj prvoj izjavi najavio da će MUP Republike Srpske pretrpjeti korijenite reforme, i u organizacionom i u kadrovskom smislu. Sve to, i još mnogo mnogo preko toga, ispunio je Lukač za dva mandata i svrstao se među najuspješnije ministre koje je Republika Srpska imala ikada, te dokazao da se ozbiljnim i odlučnim radom, te velikom posvećenošću i znanjem, mogu uraditi velike stvari na dobrobit i Republike Srpske i njenih građana.

Simboli napretka policije su borbena vozila Despot i Vihor koji su nastali u saradnji MUP-a i TRB-a, a u njihovom stvaranju od prvog dana je učestvovao i Dragan Lukač. Upoznat s načinom rada teške industrije, s velikim iskustvom vojnika i ministra unutrašnjih poslova, ali i ličnom harizmom najbolja osoba u TRB koji ima veliki značaj za Republiku Srpsku.

Heroj u ratu

Dragan Lukač, ratni komandant Specijalaca. Ratni heroj Republike Srpske. Patriota koji je odanost srpskom narodu ovjerio svojom krvlju. Četiri puta ranjavan. Za iskazanu hrabrost i komandno umijeće tokom Otadžbinskog rata odlikovan Ordenom Obilića i Ordenom Karađorđeve zvijezde.