Godinama se predstavljala kao službenik SIPA i MUP-a

25.03.2024. - Aktuelno

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijela je prijavu protiv M.B. iz Banjaluke koja se u posljednje četiri godine lažno predstavljala kao službenik SIPA i MUP-a Republike Srpske u namjeri pogodovanja trećim osoba u vezi sa istragama koji su protiv njih vođeni.

U SIPA navode da je izvještaj podnesen Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, a M.B. je na teret stavljeno da je počinila krivično djelo lažno predstavljanje.

”Prilikom preduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti SIPA, prikupljeni su dokazi da se prijavljena ženska osoba tokom februara 2024. godine službenim osobama u javnim organima na području Banjaluke predstavljala kao ovlaštena službena osoba SIPA u namjeri pogodovanja trećim osobama u vezi sa postupcima koje vode ti javni organi”, saopštila je SIPA.

Dodaju da su prikupljena saznanja da je osumnjičena u posljednje četiri godine u Banjaluci neutvrđenom broju osoba iz svoga bližeg i daljeg okruženja, iz trenutno neutvrđenih razloga, predstavljala kao ovlaštena službena osoba SIPA i MUP-a Republike Srpske te da navedene radnje i dalje čini.

”Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje sumnjaju da im se prijavljena ženska osoba i/ili bilo koja druga osoba lažno predstavljala kao ovlaštena službena osoba SIPA, da navedeno prijave lično dolaskom u prostorije Regionane kancelarije u Banjaluci ili putem telefona 051/348-280, s ciljem preduzimanja odgovarajućih mjera i radnji te procesuiranja istih”, saopštila je SIPA.

Izvor: ATV