Oglasio se brat teško povrijeđene djevojčice (13) nakon rušenja ringišpila na vašaru

09.05.2024. - Aktuelno

Stanje djevojčice (13) koja je zadobila teške povrede nakon rušenja ringišpila na vašaru u Kuršumliji, prema izvještaju ljekara, nepromenjeno je u odnosu na juče, saopšteno je iz UKC Niš.

Djevojčica koja je najteže povrijeđena u nesreći u Kuršumliji i dalje je u veoma teškom stanju i nalazi se u medicinski izazvanoj komi. Njen brat se oglasio danas i detaljno ispričao šta se zapravo desilo.

“Gubili su čas u školi, sa drugaricama je otišla na ringišpil i desilo se to što se desilo. Meni je drug javio. Bio sam na poslu i odmah sam izašao i krenuo za Prokuplje. Na pola puta mi je javljeno da je odvezena za Niš, i stavljena u vještačku komu i na respirator”, kaže brat povrijeđene djevojčice.

Kako navodi, djevojčica ima teške povrede glave, a naredna dva, tri dana su ključna za njen oporavak.

“Krenuo je da joj otiče mozak, jutros je bila vizita i doktor je rekao da je u teškom stanju i da treba dva, tri dana da se to izgura. Sada prate svaku sitnicu i svaka sekunda je bitna. Ogorčen sam na sve. Nema ništa od toga da je ta sprava prošla provjeru ispravnosti. To je starudija i gvožđurija. Djeca se voze tu, nije to mala stvar”, kaže brat djevojčice koja je povrijeđena i koja se nalazi u teškom stanju.

Da podsjetimo, na vašaru u Kuršumliji juče popodne dogodila se nesreća kada je pukao ringišpil na kome je bilo djece. Kako je rekao ljekar u Domu zdravlja Kuršumlija Slaviša Došović, na vašaru je povrijeđeno 13 osoba.

Dvije osobe su uhapšene zbog osnova sumnje da su počinili teško djelo protiv opšte bezbjednosti.

Izvor: Blic