Konačno stižu hladniji dani

08.01.2023. - Aktuelno

U Republici Srpskoj narednih dana biće umjereno do pretežno oblačno i hladnije vrijeme, a u visokim predjelima i planinama od sutra se očekuje snijeg, podaci su Republičkog hidrometeorlološkog zavoda Republike Srpske.

Sutra će biti vjetrovito uz naoblačenje sa kišom, prvo na jugu i zapadu, a na istoku će u prvom dijelu dana i dalje biti suvo.

Popodne i uveče kiša će padati u većini predjela, u Hercegovini se očekuju obilnije padavine.

Na visokim planinama ponegdje će u toku večeri provijavati slab snijeg.

Vjetar će biti umjeren do jak, na jugu i planinama i olujni, južnih smjerova.

Minimalna temperatura vazduha biće od četiri do 10, u višim predjelima na istoku od jedan stepen, a maksimalna temperatura vazduha od osam na zapadu do 15 na sjeveru i istoku, u višim predjelima od tri stepena Celzijusova.

utorak, 10. januara, tokom noći i jutra očekuje se zahlađenje, a padavine će se premještati od zapada ka istoku tokom prijepodneva.

Poslijepodne u većini mjesta biće suvo i pretežno oblačno, dok će od centralnih predjela ka istoku biti još padavina, u visokim predjelima i na planinama snijeg.

U toku večeri i noći na srijedu, 11. januar, očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti na zapadu i jugu, i dalje zahlađenje.

Očekuje se minimalna temperatura vazduha od jedan do osam, u višim predjelima od minus tri stepena, a maksimalna temperatura vazduha od pet do 11 stepeni, u višim predjelima od minus jedan stepen.

srijedu, 11. januara, tokom jutra biće umjereno do pretežno oblačno i hladnije, u višim predjelima, a ponegdje i u nižim, biće mraza, dok će na istoku biti još padavina.

Poslijepodne će biti promjenljivo oblačno uz duže sunčane intervale, a na istoku će se zadržati pretežno oblačno i hladnije tokom dana.

Na jugu će biti sunčano, uveče i tokom noći porast oblačnosti.

Minimalna temperatura vazduha od minus jedan do šest, u višim predjelima od minus pet stepeni, a maksimalna temperatura vazduha od pet do 10, u višim predjelima od minus dva stepena.

četvrtak, 12. januara, tokom jutra i dana biće pretežno oblačno, tmurno i hladnije vrijeme, u višim predjelima, a ponegdje i u nižim, biće mraza.

Poslijepodne i uveče, lokalno će biti kiše, u višim predjelima i na planinama slab snijeg.

Minimalna temperatura vazduha od minus jedan do šest, u višim predjelima od minus pet stepeni, a maksimalna temperatura vazduha od pet do 10, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusov.

Izvor: Agencije