Na GP Gradiška duže se čeka na izlazu iz BiH

18.02.2024. - Aktuelno

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske upozoravaju na opasnost od odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

putevi

Vozačima iz AMS savjetuju opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Povećana je opasnost od odrona na putnim pravcima Crna Rijeka – Mrkonjić Grad, Rogolji – Mliništa, Jezero – Novo Selo, Karanovac – Kneževo – Ugar, Sarajevo – Foča, Višegrad – Vardište i Dobro Polje – Miljevina.

Slabije magle ima na putnim pravcima Ribnica – Banovići i Šićki Brod – Kladanj – Vlasenica.

Na magistralnom putu Rača – Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraća se usporeno jednom trakom, a zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila na toj dionici neophodna je oprezna vožnja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na magistralnom putu Sarajevo – Foča, dionica Trnovo – Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u toku su minerski radovi zbog čega se obustavlja saobraćaj od 7.00 do 16.00 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije, angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška, takođe je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj – granica Repbulike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac – Piperi, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Na području FBiH zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude – Vitina i Čevljanovići – Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ – Čajniče – granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Na dionici Ključ – Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude – Vitina i Čevljanovići – Nišići.

Na graničnom prelazu Gradiška duže se čeka na izlazu iz BiH, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor/Foto: Bl portal