Stanje na putevima u BiH poziva na oprez

15.11.2023. - Aktuelno

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se saobraća redovno po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a u kotlinama, duž riječnih tokova, kao i u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

13.jpeg

Zbog radova, privremeno postavljena signalizacija reguliše saobraćaj na magistralnom putu na dionicama Johovac-Rudanka i Rudanka-Doboj, kao i na dijelu regionalnog puta Razboj-Rudanka.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na magistralnom putu Prijedor tri-Koprivna, a zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Aleksandrovac-Aleksandrovac izmijenjen je režim saobraćaja, a na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka /lokacija Male hidroelektrane Bočac/ zbog uređenja korita rijeke Vrbas.

Na magistralnom putu na dionici Vlasenica-Han Pijesak jedan na snazi je izmjena saobraćaja zbog radova, kao i na magistralnom putu Han Pijesak jedan-Han Pijesak dva i dionica Han Pijesak dva-Sokolac gdje je u toku rehabilitacija puta.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, a zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Za vrijeme rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Brod na Drini/Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja. Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, saobraća se usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim saobraćaja na petlji Johovac, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen. Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

Danas od 15.00 do 20.00 časova kretaće se vangabaritni prevoz na relaciji Prijedor-Knežica-Kozarska Dubica-granični prelaz Donja Gradina pa se učesnici u saobraćaju mole da se pridržavaju uputstva policijskih službenika i lica iz tehničke pratnje.

U FBiH za danas je najavljen početak radova na dionici magistralnog puta Bilješevo-Lašva, zbog čega će se svakog dana osim nedjelje od 8.00 do 16.30 časova saobraćati usporeno, jednom trakom.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Konjic-Jablanica, u mjestu Lendava, zbog čega je svakog dana od 7.30 do 16.00 časova saobraćaj regulisan semaforima uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sporije se zbog radova tokom dana saobraća i na na nekoliko lokacija na magistralnim putevima Semizovac-Olovo-Kladanj i Ključ-Sanski Most /na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka/.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Izvor: Bl portal