Potpuna obustava

24.08.2022. - Aktuelno

U Banjaluci će se predstojećeg vikenda održati nekoliko različitih manifestacija, koje za sobom “vuku” i izmjene u saobraćaju, a shodno tome i nervozu vozača, kao i gužvu u saobraćaju.

Manifestacija “Veliki početak” će u petak obustaviti saobraćaj u centru grada, u vremenu od 14.00 do 24.00 časova, tj. u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Ulice Marije Bursać do Aleje Svetog Save.

Takođe, zbog održavanja Evropskog prvenstva za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banjaluka-Vrbas 2022” saobraćaj u kanjonu Tijesno na magistralnom putnom pravcu Karanovac-Crna Rijeka od sutra do nedjelje, 28. avgusta, biće potpuno obustavljen.

To i ne bi bio problem, da se ne održava još jedna manifestacija van grada. Naime, u Banjaluci i na Manjači u istom periodu, tj, od petka do nedjelje, će se održati i tradicionalni 57. Kočićev zbor.

Kako je i najavljeno iz Gradske uprave, od drugog dana održavnja Kočićevog zbora, sve aktivnosti biće organizovane u Stričićima na Manjači, rodnom mjestu Petra Kočića.

Ovaj zbor svake godine privuče veliki broj, kako domaćih, tako i stranih posjetilaca, koji bi mogli da se nađu u neugodnoj situaciji kada se zapute na Manjaču, jer će put u kanjonu Tijesno biti potpuno obustavljen.

Najava obustave saobraćaja u kanjonu saopštena je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Oni su poručili da će na putnom pravcu Karanovac-Crna Rijeka sutra doći do potpune obustave saobraćaja u kanjonu od 7.00 do 20.00 časova. Takođe, od petka do nedjelje, 26. do 28. avgusta, saobraćaj će biti u prekidu od 8.00 do 20.00 časova.

Ipak, vozačima će se na putu naći i policija, koja će ih usmjeriti na alternativne pravce.

“Za vrijeme potpune obustave saobraćaja, uz postavljanje propisane saobraćajne signalizacije i uz kontrolu pripadnika policijskih uprava Banjaluka i Mrkonjić Grad, saobraćaj će se odvijati alternativnim putnim pravcem Banjaluka–Čađavica–Mrkonjić Grad. Obustava saobraćaja se ne odnosi na vozila hitnih službi kao i na autobuse javnog gradskog prevoza na relacijama Banjaluka-Bočac i Banjaluka-Agino Selo”, saopšteno je iz AMS RS.

Vozači, srećno! I svakako je preporuka da pratite izvještaje o stanju na putevima, kako biste izbjegli obustave, radove i gužve.

Banjaluka.com