Sutra Dan žalosti zbog tragedije na Palama

15.01.2024. - Aktuelno

Načelnik Pala Boško Jugović rekao je Srni da će opština i grad Istočno Sarajevo zajednički pronaći rješenje za stambeno zbrinjavanje porodice Terzić iz Mokrog čija su dva člana smrtno stradala u tragičnom požaru koji je zahvatio njihovu kuću.

Responsive image

“Sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem već sam se usaglasio po tom pitanju”, rekao je Jugović koji je sa predsjednikom Skupštine opštine Pale Stefanom Stajčićem posjetio porodicu Terzić, te im izrazili saučešće i na licu mjesta se uvjerili u pričinjenu materijalnu štetu koju je prouzrokovao požar.

Jugović je izjavio da je ovo nezapamćena tragedija, te da je na području opštine Pale sutra proglašen Dan žalosti.

“Izgubljena su dva ljudska života i teško je naći riječi utjehe koje bi uputili porodici Terzić, u čijem bolu duboko saučestvujemo. Kao odgovorna lokalna samouprava učinićemo sve što je u našoj moći kako bi porodica nastavila normalan život, te onoliko koliko je to moguće prebrodila sve sa čim se suočila u ovom tragičnom događaju”, rekao je Jugović.

On je naveo da je svaka materijalna šteta nadoknadiva, te najavio da će Terzići dobiti pomoć i prilikom sanacije kuće koja je zahvaćena požarom.

U saopštenju iz opštine se navodi da je načelnik Jugović za sutra proglasio Dan žalosti na području ove lokalne zajednice na dan kada će smrtno stradali članovi porodice Terzić biti sahranjeni.

Osmogodišnje dijete i njegova majka /33/ smrtno su stradali u požaru u Mokrom u opštini Pale, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Policijskoj stanici Pale protekle noći u 1.30 časova prijavljeno je da je u porodičnoj kući u Mokrom izbio požar. Na lice mjesta izašli su policijski službenici i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Pale koji su lokalizovali požar, dodaje se u saopštenju.

Komandir Od‌jeljenja vatrogasne jedinice sa Pala Goran Božić rekao je ranije Srni da požar nije primijećen na vrijeme jer je bilo gluvo doba noći, kada niko nije bio budan.

“Kako imamo informaciju, nastradala majka je probudila muža koji je iznio dvoje d‌jece, svekrvu, svekra, ali je ona je nažalost ostala sa trećim d‌jetetom i nije uspjela izaći”, rekao je Božić.

U požaru su izgorjeli i kompletno prizemlje i sprat lijevog dijela dupleks kuće.

Izvor: ATV