Prijedorčanin prevozio tri kilograma droge (Foto)

09.04.2024. - Aktuelno

Prijedorčanin M.V. uhapšen je u Doboju sa blizu tri kilograma marihuane koja je otkrivena u njegovom vozilu “pežo”, a kod sebe je imao i nešto malo kokaina, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Njega su juče uhapsili službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Doboj.

“Na području Doboja 8. aprila lišeno je slobode lice M.V. iz Prijedora, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga. Istog dana, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršen je pretres lica i njegovog automobila “pežo“. Pronađeno je i oduzeto pet paketa sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“ ukupne težine dva kilograma i 964 grama”, stoji u saopštenju MUP-a RS.

Dalje se navodi da je pretresom osumnjičenog nađena bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain težine od 1,16 grama, određeni iznos novca, dva mobilna telefona i drugi predmeti.

“Nakon završene kriminalističke obrade lice lišeno slobode će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu danas biti sprovedeno postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju u dalju nadležnost”, zaključuje se saopštenju bez drugih detalja.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Nebojša Tomašević / Foto: Glas Srpske