Vozači oprez, pojačana frekvencija vozila i motociklista

30.03.2024. - Aktuelno

Na svim važnijim putevima u Republici Srpskoj jutros je pojačana frekvencija vozila i motociklista, pa iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske apeluju na sve učesnike u saobraćaju da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj će se od danas odvijati usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa premašuje 12 tona.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum/Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice 1-Nova Topola, izmijenjen je režim saobraćaja.

Saobraćaj je izmijenjen i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, saobraća se usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U Federaciji BiH danas će, zbog radova na auto-putu A-1 biti obustavljen saobraćaj na spoju sa magistralnim putem na izlazu iz Nemile prema Zenici. Saobraćaj je trenutno uspostavljen magistralnim putem za smjer Žepče-Zenica, dok u suprotnom smjeru vozila saobraćaju obilaznicom kroz Nemilu.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

U toku su i radovi na ulazu u Neum /Stolac-Neum/ zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u Dubrovačkoj ulici.

Radovi su u toku i na magistralnim putevima Jablanica-Potoci, Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići i Grude-Vitina, kao i na sjevernom ulazu u Mostar. Na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Izvor: Agencije