Zbog niske temperature moguća poledica, kao i odroni na putevima

05.01.2024. - Aktuelno

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, gdje je potreban dodatan oprez pri vožnji jer ima poledice zbog niske jutarnje temperature, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Responsive image

Iz AMS Republike Srpske skreću pažnju vozačima na moguće odrone na dionicama u usjecima, a u kotlinama na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Na putevima na kojima su u toku radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Vozačima iz AMS savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na graničnim prelazima Gradiška, Brod, Donja Gradina, Izačić i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH.

Granični prelazi

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj će se odvijati usporeno, jednom trakom. Na istom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Zbog radova bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u mjestu Kostajnica, grad Doboj, privremeno se obustavlja saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica.

Saobraćaj je zbog odrona potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Vodice-Gornji Podgradci.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola- Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola.

Novi režim saobraćaja je i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Na regionalnom putu Priboj-granica Republike Srpske dionica Mačkovac – Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona na regionalnom putu entitetska granica Podkozara-Čajniče-granica Republike Srpske-Crne Gore.

U FBiH magle ima na širem području Sarajeva, Mostara, Bugojna, Ključa i Gračanice.

Radovi su u toku na putevima Čevljanovići – Nišići i Ključ – Sanski Most.

Izvor: Srpska info