Kolovozi mjestimično mokri, jak vjetar na području Kneževa

11.02.2024. - Aktuelno

U pojedinim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH kolovozi su zbog nestabilnog vremena mokri i klizavi, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju i na jak vjetar, posebno na području Kneževa.

Responsive image

Učestali su i odroni, pa vozačima iz AMS savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj.

Zbog radova, na magistralnom putu Rača – Bijeljina u rejonu Balatuna, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta.

Saobraćaj je zabranjen za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška.

Saobraćaj se odvija usporeno na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta.

Privremeno je sanirano klizište na regionalnom putu Mrakovica – Gornji Podgradci, na dionici Vodice – Gornji Podgradci, tako da se saobraćaj za sada odvija nesmetano u obje trake. Zbog opasnosti od ponovnog aktiviranja, vozačima se savjetuje oprezna vožnja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u mjestu Kostajnica, grad Doboj, privremeno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Na području FBiH magla mjestimično smanjuje vidljivost na putu Bosanski Petrovac – Oštrelj – Drvar.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude – Vitina i Čevljanovići – Nišići.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Izvor: Bl portal