Produžen pritvor osumnjičenim za ubistvo Danke Ilić

21.05.2024. - Aktuelno

Tijelo djevojčice Danke Ilić još uvijek nije nađeno i tužulaštvo praktično mora donijeti adekvatnu odluku o dvojici osumnjičenih.

Istraga vezana za pronalazak tijela male Danke Ilić pomalo posustaje s obzirom na to da tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno.

Više javno Tužilaštvo u Zaječaru će Radoslava Dragijevića, oca osumnjičenog za ubistvo djevojčice koji je bio saučesnik u premještanju tijela na drugu lokaciju pustiti po isteku produženog pritvora 29. maja i on će se braniti sa slobode.

Dragijević i Janković su sa vještačenja iz psihijatrijske zatvorske bolnice iz Beograda vraćeni u pritvorsku jedinicu sa rezultatima da su uračunjivi, pa se u javnosti sve češće postavlja pitanje da li postoji zakonski okvir njihovog daljeg držanja u pritvoru.

Tijelo djevojčice Danke Ilić još uvijek nije nađeno i tužulaštvo praktično mora donijeti adekvatnu odluku o dvojici osumnjičenih.

Sagledavajući sve okolnosti VJT u Zaječaru predložilo je produžavanje pritvora osumnjičenima za ubistvo, Dejanu Dragojeviću i Srđanu Jankoviću na još 30 dana, zbog postojanja sumnje i okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva osumnjičenih i okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti i falsifikovati dokaze i tragove krivičnog djela.

Takođe u obzir se uzima i način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela koja su dovela do uznemirenja javnosti, ističu u Višem javnom Tužilaštvu u Zaječaru.

O svemu dodatno ukoliko se nešto izmeni javnost će biti blagovremeno obavještena, piše Blic.

Izvor/Foto: Srpska info